Cupa „Micul Atlet” – Bacău

Pe 17 și 18 februarie, la Bacău, s-a desfășurat concursul național pentru copii Cupa „Micul Atlet”. Delegația clubului nostru a fost una mai redusă ca număr, dar de o calitate ridicată. 17 copii au adăugat colecției încă 20 de medalii, de aur, argint și bronz. Antonia🥇🥇🥇🥉, Natalia 🥉, Luca🥇🥈, Antonie, Gabriela, Emma, Ilinca 🥇🥈🥉, Tudor 🥇, Teea 🥈, Maya 🥈, Maria 🥈, Andrei 🥇, Răzvan 🥇, Ștefan 🥇, Mihai, Alesia și Victoria 🥈🥈🥈 (CS Politehnica Iași) au participat la probe de alergări, sărituri și aruncări corespunzătoare categoriei de vârstă (U14, U12 și U10).

Toți copiii au avut performanțe bune, ba chiar remarcabile, și s-au comportat precum niște atleți adevărați la această competiție. Cu concentrare și determinare, ei au dat tot ce aveau mai bun în fiecare probă, reușind să își depășească recordurile anterioare. Cu fiecare săritură, fiecare aruncare și fiecare pas de alergare, au arătat că, pe lângă talent, devotamentul pentru sportul practicat, perseverența de la antrenamente și pasiunea pentru ceea ce fac au un cuvânt de spus în performanțele lor.

La acest concurs, cea mai mică atletă a clubului, Antonia, a strălucit în mod special, aducând fericire pe chipurile tuturor. Obținând aur la probele individuale, ea a dominat competiția la 50 m, 200 m și săritura în lungime la categoria de vârstă U10, stabilind chiar și recorduri personale (8,43s la 50 m, 34,98s la 200m și 3.63 m la săritura în lungime).

În plus, participând și la ștafeta de 4×100 m la categoria U12, ea și colegele ei au obținut medalia de bronz, o medalie mult dorită și muncită, demonstrând că, inclusiv de la o vârstă fragedă, schimburile de ștafetă se pot efectua eficient. Bravo, fetelor!

Plecând de la premisa că vârsta nu este un obstacol în calea succesului, ștafeta băieților de 4×200 m, de la categoria U14, a impresionat mulțimea din sală când, pe ultimii 30 de metri, ultimul schimb al ștafetei, Ștefan, și-a întrecut adversarul și a trecut primul linia de sosire. Cei patru băieți care au muncit la acest rezultat, Ștefan (12 ani), Andrei (12 ani), Tudor (11 ani) și Luca (10 ani), deși mai mici ca vârstă decât adversarii lor, au reușit o performanță de neuitat. Bravo, băieți!

Ștafeta fetelor de 4×200 m, de la categoria U14, a fost la fel de impresionantă, clasându-se pe locul al doilea, la doar câteva sutimi de secundă de locul întâi, evidențiindu-se prin concentrarea pe parcursul celor 200 de metri alergați de fiecare și prin determinarea care s-a observat în comportamentul lor. Bravo, fetelor!

Așa cum am precizat anterior, copiii (Maya și Răzvan) au participat și în probe de aruncări, mai exact la aruncarea greutății, unde s-a impus Răzvan, urcând pe prima treaptă a podiumului la categoria U14. La acest concurs, Răzvan a aruncat pentru prima dată într-o competiție cu o greutate de 3kg, stabilindu-și astfel și un record personal. Bravo!!

Felicitări copii!

Felicitări părinți pentru susținere!

Mulțumim că faceți parte din ACS Atletis!

Suntem mândri de voi!

Mulțumim OceanoBe Technology!

Leave a Reply