Evenimente partenere

Semimaraton Iași

Locație: Iași

Perioada: sfârșitul lui Aprilie

Semimaraton Iaşi este un eveniment sportiv ce are ca scop promovarea mişcării (alergarea în aer liber) şi a unui stil de viaţă sănătos pentru un segment larg al populaţiei precum şi implicarea comunităţii locale într-o acțiune de strângere de fonduri pentru susţinerea copiilor de excepţie din mediul rural, fără posibilităţi materiale, și a copiilor pentru care supravieţuirea zilnică este adevărata competiţie.

Triatlon ROUA

Locație: Iași, Ciurbești

Perioada: 19 Mai

Roua Triatlon este un eveniment sportiv, organizat de ACS ROUA în parteneriat cu Federația Română de Triatlon,  care include mai multe probe de Cross Triatlon, MTB și Alergare trail. În anul 2024 va avea loc prima ediție și ca parteneri, ne dorim să fie ceva special, mai ales că este o premieră pentru Iași și toată zona Moldovei. Reprezintă, totodată, o oportunitate de a atrage cât mai multe persoane spre o viață activă, de a promova zona Iașului și frumusețea naturii din jurul nostru. Evenimentul este deschis tuturor indiferent de nivelul de experiență. Este o ocazie excelentă pentru începători și sportivi experimentați să se întâlnească și să împărtășească pasiunea pentru sport.

Trail la Cabană

Locație: Slobozia, Ciurea, Iași

Perioadă: mijlocul lui Septembrie

“Ne dorim să creștem și să organizăm și în anii următori acest concurs, care să devină o constantă în calendarul evenimentelor sportive de acest fel. Ținem cont de feedback-urile primite și promitem că pentru competițiile viitoare vom găsi soluții pentru minusurile acestei ediții” [2022].

Festivalul Sporturilor

Locație: Iași, La Castel și Palatul Culturii

Perioadă: începutul lui Iunie

A luat naștere din dorința de a promova un stil de viață sustenabil și sănătos locuitorilor Iașului și nu numai prin practicarea sporturilor recreaționale și educaționale. Evenimentul se desfășoară pe parcursul a 2-3 zile la începutul lunii Iunie și are ca scop unirea celor care practică diferite sporturi, dezvoltarea unei vieți sociale de calitate, construirea unui spirit competitiv. “Estimăm creșterea în timp a popularității acestui eveniment și dorim să devină un eveniment anual al orașului Iași.”

Bate Toaca

Locație: Durău, Neamț

Perioadă: mijlocul lui Iulie

Potecile Ceahlăului îți vor “șopti” legenda Cascadei Duruitoarea, a Pietrei Lăcrămate, a lui Butu şi Ana, a Clăilor lui Miron și a Panaghiei iar Frumoasa Dochia iți va veghea pașii în ediția curentă a Maratonului Bate Toaca, Cursa Bate Toaca fiind inclusă în Circuitul Carpaților de Alergare Montană.

Semimaraton curtea Domnească

Locație: Piatra-Neamț

Perioadă: finalul lui Octombrie

Semimaraton Curtea Domneasca este evenimentul de alergare din județul Neamț care face tranziția participanților de pe potecile Masivului Ceahlău către orașul reședință de județ, introducând noțiunea de urban trail pe trasee noi de alergare stabilite pe dealurile Cozla si Cârlomanu având ca punct de plecare centrul orașului. Parte a manifestărilor sportive organizate de Asociația “Sport.Natura”, apariția acestui concurs se datorează în primul rând parteneriatului cu Primăria Piatra Neamț iar obiectivul proiectului este acela de a demonstra că alergarea montană poate fi o provocare și în mediul urban.

Semimaraton Tarcău

Locație: Tarcău, Neamț

Perioadă: începutul lunii Mai

“Vă invităm să cunoașteți frumoasa și pitoreasca Vale a Tarcăului, alergând cu inima prin minunății săi munți. Organizăm un Semimaraton al comunei şi vă vrem lȃngă noi!! Pe langă promovarea minunatei zone a Tarcăului, promovăm sportul, mişcarea şi bucuria de a fi împreună! Încercăm prin acest eveniment să revitalizăm spiritul prin sport şi să ne bucurăm de libertate, de gȃndirea pozitivă, de comunitate şi de un stil de viaţă sănătos.”

Maratonul Dragomirnei

Locație: Pensiunea Pe cai la Mitoc, Dragomirna, Jud. Suceava

Perioadă: începutul lunii Septembrie

ACS TRIB va invita cu bucurie la Maratonul Dragomirnei! Patru probe de alergare desfasurate in cea mai faimoasa si frumoasa padure din Podisul Sucevei! Trasee si peisaje special alese ca tu sa-ti imbunatatesti recorduile personale!

Mârzești Trail Run

Locație: Breazu, Iași

Perioadă: finalul lunii Septembrie

Curse organizate: crosul familiei, cros popular 4km, cros 10.5km și semimaraton 21km